perjantai 27. helmikuuta 2015

Kuningas alkoholi jyrää Espanjassa

Usein käy niin, että alkoholinkuluttajat maksimoivat kulutuksensa täällä. Tämä juoma on valitettavasti monen alkoholistin sekä hänen läheistensä elämän keskipiste monin eri tavoin. Silloin kun olut tai lasillinen viiniä maksaa vain 1-2 euroa, kapakoita on enemmän kuin Suomessa kampaamoita, on helppo käsittää, että tilaisuuksia lasillisille riittää ympäri vuorokauden.

Monet ovat tulleet tänne uuden elämän toivossa, mutta tekemisen puute ja sen myötä vertaistuen löytyminen lähimmästä kulmakuppilasta tuhoaa nopeasti nuo unelmat. Pubit täyttyvät janoisista naisista ja miehistä, joista monet eivät osaa kommunikoida selvinpäin tai pitävät juomista päiväänsä kuuluvana normaalina toimintona. Samat kasvot päivästä toiseen tuhlaavat elämäänsä tuopin ääressä sillä välin, kun oikea elämä haihtuu taustalle. Läheisistä tuleekin yht´äkkiä nalkuttavia miehiä tai naisia, jotka ongelmakäyttäjän mielestä yrittävät vain rajoittaa hänen yksilönvapautta elää elämäänsä niin kuin itselle sopii. Ei ole vaikeaa arvata, että aihe on yleinen noiden pöytinen ääressä.

Raittiin alkoholistin ei kannata rantautua tänne, jollei ole aivan varma kyvystään vastustaa hyvää ja halpaa viiniä, jota saa kaikkialta. Suurkuluttajankin kannattaa pysyä kaukana, sillä täällä on suuri riski löytää itsensä alkoholistien lisääntyvästä surkeasta joukosta. Edullinen pullo, jos toinenkin on kätevää nakata ruokakaupan hyllyltä kärryyn vaikka päivittäin. Onhan viini täällä normaali ruokajuoma. Jos yhtään on fiboja naukkailuun ja epäilet kykyäsi pysyä kohtuudessa, pysy kaukana tästä rannikosta! 

En ole absolutisti, olisin fariseus jo niin väittäisin. Juon lasin hyvää viiniä silloin tällöin ruokajuomana hyvässä seurassa. Pakko myöntää, että helposti määrän saisi kasvamaan ihan vain sillä, että viini on niin halpaa. En pidä päihtymisen tunteesta ja haluan elää terveellisesti, joten lienee asiasta ei tule ongelmaa. Yhtä hyvin voin olla absolutisti. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti