maanantai 18. huhtikuuta 2016

Päätös velkajärjestelystä

Tänä aamuna keskustelin mieheni kanssa siitä, minkälaisia ratkaisuja tehdään, jos en jostain syystä pääse velkajärjestelyyn. Suunnittelin jo muuttoa Espanjaan ja kävimme läpi erilaisia vaihtoehtoja kuinka rakentaisimme mieleisen elämän siellä. On näitä keskusteluja käyty aina silloin tällöin näiden kuukausien aikana. Pian postilaatikosta kuului kolahdus ja mieheni sanoi varmalla äänellä: - Nyt tuli päätös velkajärjestelystä. Tuumasin: - Just joo. Se tulee vasta ehkä toukokuussa... Mainospostia selatessani pinkan välistä pilkisti valkoinen suuri kirjekuori. Ei voi olla totta! Avasin kirjeen nopeasti tärisevin käsin. Kirjeessä oli otsikkona Päätös. Selasin vauhdilla rivi riviltä tekstiä, kunnes tärkein rivi tuli vastaan. Ratkaisu: Yksityishenkilön velkajärjestely aloitetaan. Siinä samassa kyyneleet alkoivat vain valua poskia pitkin ja itkin. Kiitos Taivaan isälle! Sitä tunnetilaa en osaa edes kuvailla, mutta varmaankin helpotuksen ja pitkän odottamisen päätöspiste oli nyt siinä.  En itsekään ole täysin ymmärtänyt, millainen painolasti harteitani on painananut jo muutaman vuoden tämän kaiken epävarmuuden keskellä.

Vihdoin näkyy valoa tunnelin päässä! En tiedä vielä, miten kauan kestää, että konkreettisesti alan lyhentämään velkojani. Toivottavasti mahdollisimman pian. Voisiko olla totta, että joidenkin vuosien päästä olen vapaa valkakahleista ja pystyn aloittamaan kaiken alusta? Se, mikä on varmaa, että mitään sellaista en koskaan tule tarvitsemaan mihin täytyisi ottaa lainaa. Jos johonkin ei ole varaa, sitä en tule koskaan omistamaan. Enkä siitä tule olemaan edes pahoillani. Tämä velkahelvetti on opettanut minulle ainakin sen, ettei mikään maallinen ole sen arvoista, että haluaisin koskaan kokea tätä helvettiä uudelleen. Tulen olemaan tyytyväinen loppuelämäni pienessä (toivottavasti parvekkeellisessa) kerrostalokodissa, ilman autoa ja glamouria. Kaikki ylimääräinen tulee menemään asioihin, joiden tärkein pääoma on muistot - ykkösenä matkustaminen.

4 kommenttia:

 1. Mahtavaa, onnea kovasti !! Itse olen ulosotossa kuudetta vuotta; työttömänä, joten en pysty velkajärjestelyyn hakemaankaan (ensimmäinen anomus vuosia sitten ei mennyt läpi). Ehkä joskus, tai sitten eletään tässä helvetissä vielä yhdeksän vuotta ja elämä alkaa lähes kuusikymppisenä. Mutta...ihanaa kuulla että sinua onnisti, olen vilpittömän onnellinen puolestasi.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Lueppas tämä linkki työttömän velkajärjestelystä. Voisikohan se olla sittenkin mahdollista?

  http://toimistot.te-palvelut.fi/-/tyottomien-paasy-velkajarjestelyyn-helpottuu

  Voimia sinulle raskaaseen elämän tilanteeseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - olen tällä hetkellä ollut työttömänä 'vasta' puolisen vuotta, joten tuo työttömän velkajärjestely ei onnistu näin lyhyellä työttömyysajalla (edellinen työsopimus oli määräaikainen, joten se esti myös anomisen).

   Poista