keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Ruoka-aika

Ajelimme Alhauriniin viime sunnuntaina. Paikka sijaitsee noin 15 km päässä Fuengirolasta. Ajatuksena meillä oli katsella maisemia ja syödä hyvin paikallisessa ravintolassa. Minulla ei ole autoa käytössä kuin satunnaisesti, joten lähikylät ovat jääneet melko tuntemattomaksi alueeksi. Noloa. 


Tuli taas jälleen kerran todettua siestan lamauttava vaikutus Espanjassa. Yksikään kauppa ei ollut auki. Toki sunnuntailla oli myös jotain vaikutusta asiaan. Espanjalaiset kun sentään pitävät sunnuntaina kaupat kiinni. Sunnuntaista ja siestasta huolimatta hämmästelin kylän totaalista autiutta. Kaikki kadut olivat tyhjiä ja ikkunasäleiköt vedetty tiiviisti ikkunoiden suojaksi. Muutama auto ja muutama kävelijä oli liikenteessä. Lähes aavemaisen autio tunnelma.

Kiertelimme autollamme kapeita kujia pitkin ja tähyilimme ravintolan näköistä paikkaa. Sitten löytyi yksi. Epäilimme ravintolan olevan kiinni, koska mitään viitteitä aukiolosta ei ollut. Parkkeerasimme automme kätevästi tien toiselle puolelle ja hipsimme kadun yli kokeilemaan ravintolan ovea. Ovihan aukesi, ja astuimme sisään. Mitä ihmettä! Ravintola oli tupaten täynnä eri kokoisia  espanjalaisia perheitä. Vain pari pöytää oli vapaana. Tarjoilijat kantoivat ahtaan salin pöytien välissä täysiä tarjottimia lähes juoksuaskelin. Aikamme siinä seisoskellessamme ja ihmetellessämme näkemämme yksi kiireisistä tarjoilijapojista osoitti meille vapaata pöytää, jossa oli edellisten jäljiltä vielä pari lautasta ja likainen liina. Olimme todellakin keskellä aitoa espanjalaista tunnelmaa! Tätä minä rakastan! Pulina ravintolassa nousi melkoisiin sfääreihin, kun perheet vauvasta vaariin selittivät kädet heiluen toisilleen jotain, mistä en saanut kaiken melun läpi mitään selvää. Siinä kaksi hiljaisempaa suomalaista yritti pitää metelin yli edes jollain tavalla kohtuullista keskustelun tasoa yllä. 

Tilanne oli erikoinen meille, mutta aivan tavanomainen paikallisille. Kello oli noin kolme ja siis kaikki kyläläiset olivat tapansa mukaan syömässä tai siestalla. Katujen tyhjyys ei johtunutkaan siitä, että populaatio oli kaapattu ulkoavaruuteen, vaan siitä, että kello oli 15.00 iltapäivällä. Ruoka-aika.


Ruoka-ajat Espanjassa:

El desayuno a las 8-11 (aamiainen)
La comida a las 2-4 de la tarde (lounas)
La merienda a las 5-6 de la tarde (välipala)
La cena a las 8-9 de la noche (illallinen)

2 kommenttia:

  1. Kuulosti loistavalle! Tuollaista sen pitäisi ollakin ☺ nauti nyt hurjana auringosta ja maasta, jos meinaat tänne kesällä palata.

    VastaaPoista