keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Luottotiedot meni. Menikö maine?

Olipas mukava rupatella tulevan pomoni kanssa, joka on minulle jo entuudestaan tuttu. Vuosia on kulunut siitä, kun viimeksi olen alani töitä tehnyt. Kyllähän se jännittää, osaanko enää mitään. Fiilikset ovat hyvät ja on mukava päästä taas töihin.

Tuon pitkän puhelun aikana kerroin tilanteestani, että olen ulosotossa jne. Nostin heti "kissan pöydälle", koska olen kuullut, ettei varsinkaan luottotiedottomien työnsaanti ole mikään itsestäänselvyys. En halua, että siitä tulee ongelma jälkeenpäin. Mielummin otan vastaan tyrmäyksen heti.

Pomoni mielestä tilanteeni ei pitäisi olla mikään ongelma,  mutta toki hän pystyi puhumaan vain omasta puolestaan. Oli helpottavaa kuulla, että maineeni tuossa suuressa firmassa on edelleen hyvä. Jää nähtäväksi, muuttaako tämän hetkinen tilanteeni asemaani. Onko hyvä maineeni nyt mennyt? Voivatko taustalla kummittelevat tekijät tehdä minusta yhtäkkiä huonon ja epäluotettavan työntekijän? Älytön ajatusmalli! Miksi tunnen olevani lähes rikollinen? Siksikö, koska rangaistus on kuin ehdonalainen, jonka lusiminen kestää vain paljon pidempään. Vaikka pääoman saisinkin maksettua saamallani palkalla tässä elämässä, korot lakkaavat juoksemasta vasta haudassa. En pidä ongelmana sitä, että joudun velkani maksamaan, sehän on itsestään selvää, että velat on yritettävä maksaa. Suurinpana ongelmana pidän sitä, että joudun monessa elämääni vaikuttavassa asiassa todistelemaan luotettavuuttani.


2 kommenttia:

 1. Hei! Osaisitko neuvoa ja auttaa työnhakuasioissa Espanjassa? Olen se blogiseuraajasi, joka juuri pääsi velkajärjestelyyn. Olen aina haaveillut ulkomailla työskentelemisestä. Nykyinen elämäntilanteeni ja blogisi seuraaminen on herättänyt kiivaan pohdinnan ja halun kokeilla näin keski-ikäisenä nuoruuden haavettani työskennellä ulkomailla. Olen ammatiltani sairaanhoitaja. Olen kuullut, että suomalaisia sairaanhoitajille olisi ainakin jonkin verran työtä tarjolla aurinkorannoilla.

  VastaaPoista
 2. Hei, laitan tähän sinulle joitakin linkkejä joista voisi olla hyötyä työnhaussa:

  http://www.andacare.es/etusivu
  http://www.casa-angelito.fi/
  http://www.hovikoti.fi/fi-FI/omenareal-etusivu
  http://xanit.es/es/centros/fuengirola
  http://www.quiron.es/es/marbella/centro_medico_fuengirola

  http://www.espanja.org/
  http://www.uusifuengirola.fi/

  ja jos olet facebookissa kannattaa liittyä ryhmiin:
  Aurinkorannikon työpaikat
  Aurinkorannikon palvelut
  Aurinkorannikon asunnot
  Costalla mitä tahansa ja koska tahansa

  Ei kun vaan hakemuksia kehiin! On hyvä tietää, että palkkataso on huonompi kun Suomessa, mutta kulut ovat pienemmät, jos et hae luksusta. Mutta sen takaan, että elämä Espanjassa on mahtavaa ja se korvaa kyllä "menetetyt eurot" :)


  VastaaPoista