maanantai 27. lokakuuta 2014

Ihana Aurinkorannikon lokakuu

On kyllä melkoisen hieno tunne, että huomaa viihtyvänsä täällä niin hyvin, ettei kotisuomi tule edes uniin. Toki viihtymistä helpottaa aivan mahtavat syksysäät, aurinko paistaa ja lämmintä on. Sadetta on tullut vain pari kertaa. Täällä pitkään asuneet kertovat, ettei näin lämmintä syksyä ole ollut heidän aikanaan. Toki sade olisi tervetullutta maanviljelijöille ja kasveille. En yhtään ihmettele, miksi suomalaiset tulevat usein vasta lokakuussa tänne viettämään talvea. Lokakuu on aivan ihana kuukausi täällä. On lämmin, muttei liian kuuma. Yön viileys takaa taas hyvät yöunet. Luonto näyttää kauniilta, eikä nääntymäisillään olevalta. Vehreys täyttää pihat ja tienvierustat. Lisäbonuksena täällä on paljon rauhallisempaa, koska turistisesonki on ohi. 

Yht`äkkiä myös parvekkeet ja pihat alkavat täyttyä erilaisilla viherkasveilla. Hississä tulee vastaan perheenäitejä, jotka kantavat kirsikkatomaatin taimia ruukkuihin kasvamaan. Parvekkeille ilmestyy jos minkälaista palmua, limoviikunaa ja kasvia joita en osaa edes nimetä. Tyhjät tontit, jotka ovat olleet hiekalla koko kesän, alkavat vihertää, kun ruoho kasvaa kohinalla. Käänsin erään espanjalaisen lehden tekstiä ja sen verran sain selville, että aloittelijakin saa lokakuussa istutetut kasvit varmasti kasvamaan.

Minun ainokaiset viherpiiperrykset, mutta jatkoa on toivottavasti tulossa. 





Viikonloppuna olin auttelemassa markkinoilla erään järjestön nimissä. Sain harjoitella espanjan alkeita ja soveltaa oppimaani käytäntöön. Ja oli mukavaa, että paikalliset auliisti korjasivat ja neuvoivat minulle oikeita sanoja käytettäväksi myyntitilanteissa. Kyllä nautin! Tuli sellainen palo oppia kieltä enemmän ja enemmän. Sain vinkin, että Malagassa olisi hyvä kansainvälinen kielikoulu, jossa voisi opiskella pari tuntia päivittäin. Kurssin hinnan päälle tulisi kylläkin junalipun hinta. Pitää selvittää paljonko lysti maksaisi. Alkeiskurssilla, jota nyt käyn, on todella hyvä opettaja. Olen vuosia sitten käynyt muutaman kuukauden samaa alkeiskurssia Suomessa, mutta opetuksen tasoa ei voi edes verrata tähän. Suomessa ei opetettu sanan painotuksia, eikä kielen sävelkulkua ja kuitenkin niillä on espanjankielessä suuri merkitys. Olen edelleen sitä mieltä, että televisiota katselemalla oppii paljon, jos vain pitää korvat auki. Ruoka- ja luonto-ohjelmat ovat suosikkejani, koska sisältö oikeasti kiinnostaa minua ja luonto-ohjelmien juonto on kaiken lisäksi niin rauhallista, että sanoja ehtii eroittamaan toisistaan.

Minun piti lähteä käymään suomessa mieheni kanssa, mutta en taida malttaa, koska kursseihin tulee liian pitkä tauko. Ja on siinä sekin, että siihen menee rahaa niin pajon enemmän jos lähtisin. Tarkoitus oli käydä labroissa, hakea lääkkeitä, pitää matkavakuutus voimassa ja käydä ulosottomiestä moikkaamassa. Labrat voin hoitaa täällä, Eurooppalainen Kela-kortti saa kelvata toistaiseksi, jos en saa kattavaa vakuutusta täältä sitten kun vakuutusturvani lakkaa olemasta voimassa ja ulosottomies saa pärjätä ilman näkemistäni. Eiköhän asiat saa hoidettua etänäkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti