tiistai 21. lokakuuta 2014

Nettiliittymää etsimässä

Huomenna meille tulee kunnollinen nettiyhteys. Tai siis ainakin toivon niin. Kun seuraan Fuengirolan suomalaisyhteisön fb-sivustojen keskustelun aiheita, niin yksi ongelmallinen aihealue on nettiliittymä ja ennen kaikkea sen toimiminen. Tietyillä alueilla nettiliittymä toimii lähes moitteettomasti, mutta joillakin alueilla voi olla suuriakin ongelmia. Kovaa keskustelua käydään eri liittymien toimimisesta ja ennen kaikkea toimimattomuudesta. Espanjassa netin toiminta ei ole edelleenkään kaupungeissakaan ihan niin tasaisen varmaa kuin Suomessa.

Olemme hoitaneet netinkäytön tämän alkuajan erityisen epätaloudellisesti, ja ihan vain siksi, ettei mieheni ole ehtinyt paneutua asiaan kunnolla. Nettitikku on tullut turhan kalliiksi, kun tarve on ollut muutakin kuin vain selailla uutisia. Itse en ymmärrä asiasta hölkäsenpöläystä, mutta kuitenkin meille on nyt tulossa kuulema huippuhyvä 4G satelliittinetti (meniköhän oikein?). Täällä on muutama brittipaikka mistä osasimme kysellä satelliittinettiä. Espanjalaiselta emme halua tätä palvelua ottaa, koska jos tuleekin jotain ongelmia niin sen ratkaisu olisi liian hankalaa kieli- ja ”mañjana-ongelman” takia. Suomalaisilta firmoilta taas tätä emme löytäneet.

Viime lauantaina saimme päähämme, että nyt hoidetaan tuo nettiasia pois alta ja päätimme mennä bussilla etsimään palvelun tarjoajaa. Fuengirolan keskusasemalta hyppäsimme Marbellan bussiin, jonka sisälämpötila näytti 37:a astetta – eikä ilma vaihtunut kovinkaan hyvin. Onneksi oli vesipullo mukana, muuten olisi totaalinen nääntyminen koittanut hyvin nopeasti. Kännykän navigaattoriin kirjatun osoitteen perusteella hyppäsimme bussista ulos Calahondassa juuri oikealla pysäkillä. Kohde sijaitsi kylläkin melkoisen kaukana bussilinjalta ja jouduimme kävelemään jonkun matkaa etsiessämme edelleen navigaattorilla kohdetta kovassa helteessä. Ja voih! Navigaattori veikin meidät jonnekin rikkaiden rinteelle, jossa oli vain golfkenttä ja asuintaloja – ei mitään myymälöitä eikä liikkeitä! Seutu oli kyllä näkemisen arvoista. Mieheni soitti firman numeroon, mutta siellä oli vain vastaajassa viesti, että otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Koska ei riittänyt pokkaa alkaa lauantaina pimpotella ihmisten ovikelloja, päätimme luovuttaa janon, kuumuuden ja nälän painaessa päälle.

Alamäkeä olikin jo paljon mukavampi kävellä ja ihastella maisemia. Löysimme pienen etsimisen jälkeen italialaisen ravintolan jossa ajattelimme syödä pitkästä aikaa pizzat. Harmiksemme pitsauuni olikin rikki ja jouduimme tyytymään muuhun. Onneksi! Tilasin kokin suosituksesta risottoa jonka ulkonäkö ei lupaillut muuta kuin pettymystä, mutta kun sain ensimmäisen haarukallisen suuhuni niin..vau! Täytyy sanoa, että en ole koskaan niin hyvää risottoa syönyt! Italian aksentilla puhuva kokki kertoikin, kehuessani risottoa, että heidän kaikki ainekset ovat tuoreita ja maut aitoja. Ja niin todellakin oli! Ja mikä parasta nettiliittymän myyjä otti siinä syödessämme yhteyttä ja saimme asennuksen sovittua jo tiistaiksi. Huippunopeaa toimintaa – siis jos meillä huomen iltana on jo liittymä ja vieläpä toimivana. Nähtäväksi jää.








1 kommentti:

  1. Nettiliittymä saatiin sovittuna iltana. Asennukseen meni alle puolituntia, jonka jälkeen olemme saaneet käyttää huippunopeaa nettiyhteyttä. Höpisin tekstissäni satelliittinetistä...joo ei ole sellainen, vaan ihan pelkkä 4G. Minusta on outoa, etteivät täällä olevat suomalaiset firmat vielä tarjoa tätä mahdollisuutta. Toistaiseksi homma on pelannut loistavasti! Ja mikä parasta, ei ole mitään käyttörajaa!

    VastaaPoista