perjantai 12. kesäkuuta 2015

Varovaisuus - luottotiedottoman ainoa vakuutus

Minulla oli pankkiaika toissapäivänä vakuutusasiaa varten. Vakuutusyhtiöni katkaisi vakuutukseni Espanjan talven aikana. Mieheni hoiti maksut tuolloin ja erään vakuutusmaksun kohdalla sattui oikein emämoka, jonka seurauksena luottotiedottomana olen nyt pulassa vakuutuksien osalta. Pankin lainoittama kesämökki on nyt ilman vakuutuksia. Toivoin pankin voivan myöntää minulle vakuutuksen mökin varalle ja kuvittelin, että vaihtoehtona ovat joko pankin omat vakuutukset tai lainan irtisanominen. 

Hyvä puoli on se, ettei pankki irtisano lainaani.  Pankkivirkailija vielä viime viikolla uskoi, etta asia hoituu, mutta eipä vaan hoidukaan. Pankilla ei ole enää omia vakuutuksia ja muut vakuutusyhtiöt eivät myönnä vakuutusta luottotiedottomalle. Ehkäpä luottotietomerkintäni ovat liian suuria. Kuulun luokkaan epäluotettava, epäonnistunut, leväperäinen jne. Olen pahinta mahdollista laatua oleva luottohäiriöinen yksilö. Ohjeet pankilta oli, että ole varovainen. Jep. Toivotaan, että se riittää.

No joku sentään onnistui luottotiedottomaltakin! Kävin eilen tekemässä vuokrasopimuksen tulevassa kotikaupungissani. Ehtona oli, että maksan kahden kuukauden vuokran etukäteen. Niinpä nyt 24 neliön miniasunto odottaa siivoamistaan. Muutan kesäkuun viimeisinä päivinä. Suunnittelen kovasti kuinka sisustaa pikkukämppä kodikkaaksi ja käytännölliseksi. Melko haasteellista.

Muutosta pukkaa taas melkoisesti. Paikkakunnan vaihdos, uusi työpaikka, yksin asuminen ja luopuminen Espanjan unelmasta. Ikävä Espanjaan ei ota laantuakseen ja aina kun menen jonnekin tai teen jotain, vertailen miten Espanjassa asiat ovat. Tällä hetkellä harmaa ja kylmä keli on suurin koettelemukseni - onneksi ei sen vakavampaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti