perjantai 15. toukokuuta 2015

Lähtöön valmistautuminen

Viimeiset päivät Espanjassa ennen Suomeen lähtöä ovat nyt käsillä. Käsittämätöntä, miten nopeasti aika on kulunut! Vasta nyt, kun kaverit laittavat facebookiin kuvia keväisestä Suomesta, minuun on iskenyt koti-ikävä. Olen valmis lähtemään, vaikka kelit Suomessa ei ainakaan tällä hetkellä houkuta. Eilen poikani mukaan mittari näytti +6 astetta, kun täällä aurinko helli meitä rantahietikolla +30 asteella. 

Joitakin valmisteluja on tehtävä, mutta onneksi asuntoa ei tarvitse tyhjentää kokonaan, koska vuokrasopimuksemme jatkuu vielä. Aion Suomeen viedä kesävaatteeni, tärkeät paperini, veitsisarjan, blenderin ja saksanpähkinöitä ainakin 10 pussia (Suomesta ei saa kun kitkeriä pähkinöitä). Ja koska olen omatoimisesti nostanut kilpirauhaslääkitystäni, aioin varmuuden vuoksi hakea apteekista reseptivapaata tyroksiinia, ennen kuin saan Suomalaisen reseptin uusittua vastaamaan tarvettani. 

Olen ilmoittanut Kelalle paluustani Suomeen, jotta sosiaaliturvaani ei katkea. Olen ottanut yhteyttä ulosottotoimistoon sopiakseni ajan selvitystä varten. Mökiltä käsin alan järjestellä asuntoa heinä-elokuuksi tulevan työpaikkakaupunkini vuokra-asunnon välityksen kanssa. Olisinpa onnekas, jos saisin kalustetun asunnon pariksi kuukaudeksi. Jos en saa, niin patja lattialle ja sitä rataa... 

Jo lentokentältä minun täytyy heti aluksi hankkia itselleni suomalainen puhelinliittymä. Talvella päätin katkaista kaikki puhelinliittymäni, koska niistä tuli kuluja vaikka, en niitä käyttänyt. Joten nyt luottotiedottomana joudun hankkimaan jonkun prepaid-liittymän. 

Miltähän hiljaisuus tuntuu elettyäni syyskuusta asti tässä pulinapesässä? Suomalaiset "muuttolinnut" ovat kertoneet hetkestä, kun saapuvat Suomeen ja yhtä äkkiä kaikki onkin ilotonta, hiljaista ja masentavaa. Kukaan ei tervehdi, kukaan ei rupattele tuntemattomien kanssa, ihmiset ovat epäkohteliaita ja lapset eivät osaa käyttäytyä. Ravintoloissa kaikki syövät hiljakseen ja vain veitsien ja haarukoiden kalahdus kuuluu ja jotain sipitystä. Ymmärrän kyllä, että niillä hinnoilla syöminen on vakavaa puuhaa. Ensimmäinen shokki tietenkin iskee ruokakaupassa, kun vihannekset ja hedelmät maksavat paljon enemmän. Toivottavasti kovasti mainostettu ruokien halpuuttaminen on totta! Ja vaatteita minun ei Suomesta kannata ostaa kun kirppareilta. Täältä taas uusia saa suomalaisilla kirpparihinnoilla. 

Mökillä alkaa jälleen alkeellinen kesärupeama ulkohuusseineen ilman suihkua. Ei haittaa yhtään. Pärjään oikein hyvin alkeellisissa olosuhteissa, kunhan saan rutiinit rullaamaan. Sään salliessa aion nyt vihdoin kesäkuun aikana paneutua maalauspuuhiin. Toivon kovasti, jospa se ihme tapahtuisi, että saisin ostajan mökilleni. Toiveajatteluako? 

Me encanta españa! Rakastan espanjaa!

Vajaa viikko aikaa lähtöön...

5 kommenttia:

  1. Reseptivapaa thyroxiini vai mistä oli kyse, onko siellä sellaista? Aiotko siis palata vai miksi hennot pitää vuokra-asunnon itselläsi edelleen? Tervetuloa Suomeen, kulttuurishokki on taattu!

    VastaaPoista
  2. saisiko mökistä myynti-ilmolinkkiä tähän blogiinkin?

    VastaaPoista
  3. Voihan se olla melkoinen elämys, kun lasken matkalaukkuni kylmän mökkini terassille ja kohmeisilla käsilläni alan uunia lämmittämään :) Ja kyllä, täältä saa tyroksiinia ilman reseptiä hintaan 2,50€ 100kpl.
    Ensimmäistä kertaa hakiessani minulla oli vain tyhjä lääkepurkki mukana, josta näkivät lääkkeen tiedot.

    Pidän asunnon "takaporttina" mahdolliselle paluulle ja poikani ja mieheni aikovat käyttää asuntoa myös kesäaikaan. Vuokrasopimus loppuu vasta elokuussa, koska sitä allekirjoittaessani minulla ei ollut vielä ajatustakaan mahdollisista kesätöistä. Elokuussa tiedän varmaankin paremmin jatkosta, olenko Espanjassa vai Suomessa.

    Toisen kysyjän kysymyseen vastaan, että en voi laittaa mökin myynti-ilmoitusta blogiini, koska kirjoittelen anonyyminä.

    VastaaPoista
  4. Tervetuloa "kotosuomeen"! Oikein itseäkin jännittää paluusi. On ollut mielenkiintoista seurata blogiasi ja elämääsi Espanjassa. Odotan myös mielenkiinnolla ajatuksiasi paluun jälkeen. Terv. kohtalotoveri

    VastaaPoista
  5. Kiitos, kiitos! Tässä juuri apeana pakkailen ja jännitän miltä paluu tuntuu. Kaverini valisti juuri minua facebookissa, että ota talvitakki mukaan! Täällä nyt vielä tähän aikaan illasta parvekkeella melkein +30. Voih, oih... Hei, mutta kiva kuulla, että blogiani lueataan!

    VastaaPoista