lauantai 27. helmikuuta 2016

Velkajärjestelyhakemus vihdoin eteenpäin

Vihdoin hakemus velkajärjestelyyn on tehty, joten se pääsee lähtemään käräjäoikeuteen. Ensimmäisestä tapaamisesta velkaneuvojan luona on nyt puoli vuotta. Vaikka itse olin sitä mieltä, että asiat etenevät hitaasti, velkaneuvoja kertoi, että hakemukseni on edennyt kohtuullisen nopeasti. Nyt voin vain toivoa, että käräjäoikeus hyväksyy hakemukseni ja määrää asialleni selvittäjän. Selvittäjä tekee mm. maksuohjelmaehdotuksen ja on yhteydessä velkojiini. Muutamia papereita joudun vielä toimittamaan mm. kauppakirjat myymistäni asunto-osakkeista. Kaikki alle kolmen vuoden takaiset kaupat syynätään velkajärjestelyssä. 

Velkaneuvojani oli vaihtunut. Nyt ei ollut puhettakaan mahdollisesta hakemukseni hylkäämisestä  tai asunnon vaihtamisesta kalliimpaan "siistimään" maksuvaraa pienemmäksi. Tämän takia muuttaminen ei oikein olisi huvittanutkaan. Iloinen yllätys velkaneuvojan luona olikin maksuvarani alentuminen kohtuulliseksi. Laskelmassa huomioitiin, että heinäkuun jälkeen muutan pois tästä pienestä kylästä ja halpa asuminen päättyy. Laskelmiin huomioitiin oletettu huomattava vuokrannousu. Tästä syystä tämä hetkinen ulosottoni ja maksuvarani velkajärjestelyssä olisivat lähes saman suuruiset. Mikä helpotus! Tiedän pärjääväni.


Olen kärsinyt parin viikon aikana melko vakavasta unettomuudesta. Olen nukkunut öisin vain 2-5 tuntia. Yövuorojen välissäkin olisin vain nukkunut 1,5 tuntia, mutta lisäsin unta keinotekoisesti lääkkeillä, jotta sain sen viisi tuntia nukuttua. Toisinaan olen huonouninen, mutta tämä yö toisensa jälkeen valvominen on uutta. Yleensä nukun seuraavan yön hyvin valvotun yön jälkeen. On pelottavaa olla unettomuuden kahleessa. Unilääkkeisiin en haluaisi turvata, mutta yövuorojen välissä tai ennen pitkää työvuoroa se on vain pakko, jos aikoo pysyä työkykyisenä. Normaali aamuvuoro menee vielä nukkumattakin, tosin en todellakaan ole tuolloin täysin työkykyinen. Yhden lääkevirheen olen väsyneenä jo saanut aikaiseksi.

Viime yönä nukuin pitkästä aikaa melko hyvin. Johtuuko lie siitä, että velkajärjestely liikahti eteenpäin ja pari huolenaihetta helpottui velkaneuvojan vastaanotolla. Vaikka väitän kovasti, ettei tämä elämäntilanne ole syy unettomuuteeni, niin jospa se onkin. Omasta mielestäni en silti vatvo yön valvottuina tunteina elämääni. Minä vain valvon, koska en pysty nukkumaan. Vuorotyö on minulle myrkkyä, mutta tässä tilanteessa en voi hakea pienempi palkkaista päivätyötä, koska velkajärjestelyn aikana en saa heikentää maksukykyäni. Nyt on vain selvittävä ja opeteltava nukkumaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti