sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Tapaksia Malagassa



Kävimme viime viikonloppuna Malagassa tapas-kierroksella. Lähdimme Fuengirolasta junalla Malagaa kohti noin kahden maissa, ja hups... palasimme kotiin vasta puolen yön aikoihin! Lähtiessämme oli ihanan lämmintä ja varusteet sen mukaiset, mutta kun aurinko päätti sitten lopulta laskeutua, alkoikin jo hieman viluttaa. Onneksi löysin eräästä pikkuputiikista minihameeni jatkoksi kuudella eurolla lämpöiset legginsit, joten tapasten maistelu sai jatkua iltamyöhäiseen.


Kapeat sivukujat olivat aivan autiot.  



 
Rakastan näitä parvekkeita kukkineen!
 
Olimme kirjanneet ylös muutamia suositeltuja tapasbaareja ja jopa löysimme niistä pari. Taisimme käydä herkuttelemassa noin viidessä paikassa. En kyllä vieläkään ymmärrä, miten meillä meni niin paljon aikaa. Ehkäpä juututtiin ihastelemaan kapeita kujia, joista otettuja otoksia kamerani oli täynnä. Ja toisaalta, oli nautinnollista katsella maailman menoa leppoisaan tahtiin hyvän ruuan ja iloisen elämänmenon keskellä. Oli pyhäinpäivä ja edellisillan "Halloween sirkuksen" jälkeen espanjalaisilla oli vapaata ja ihmiset kerääntyivät joukolla vanhaan kaupunkiin viettämään mukavaa päivää ja nautiskelemaan yhdessäolosta ja hyvästä ruuasta.      

Löysimme Cortijo de Pepen pienen etsimisen jälkeen. Pienessä tilassa oli vain kapea tiski johon tapakset tarjoiltiin. Mennessämme sisään tilaa oli vain kahdelle, eli juuri meille. Vilkas puheensorina täytti pienen viihtyisän ja ahtaan paikan. Suosion salaisuus selvisi heti, kun saimme annokset eteemme. Aivan taivaallista!
 

Tyypillinen paikallinen tapasbaari Cortijo de Pepe      




Tässä oli vasta aloitusannokset. Nälkä kummasti kasvoi syödessä!

Taidetta kaikkialla. Erään varaston ovi.

 Koosta päätellen Malagan palmut ovat jo nähneet paljon vuosia.   

Tänne täytyy palata sitten kun jouluvalot sytytetään. Ne on nähtävä!

Viimeinen paikka, jonne päädyimme odotellessamme junaa, oli juna-aseman läheisellä sivukujilla oleva espanjalainen taverna. Söimme siellä viimeiset ja kalleimmat herkut. Epähuomiossa tilasimme huonolla espanjankielen taidolla kallista iberian possua, vaikka oli tarkoitus pysyä edullisissa tapaksissa. Ei voinut valittaa - oli se niin herkullista! 

Vaikka tapakset olivat edullisia, vain noin 1-3 euroa/kpl, ei päivästä tullut mitenkään halpa. Kokemuksena kierros oli kuitenkin joka euron arvoinen. Joulukuussa, kun jouluvalot syttyvät, otetaan uusiksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti